×
×

Gratis offertes voor het aanbrengen van spuitkurk

Spuitkurk aanbrengen laat je best steeds uitvoeren door een ervaren vakman. Zij kunnen een perfect afgewerkte en egale laag bekomen, die jarenlang meegaat. Vraag meteen meerdere offertes op van specialisten in je buurt, en vergelijk de prijzen die je van hen ontvangt. Zo kan je soms tot wel honderden euro's besparen op de totale kostprijs.

Toch geen goede offerte ontvangen? Niet erg,alle offertes zijn gratis en vrijblijvend.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

spuit-kurk.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Spuitkurk aanbrengen: wat is de prijs? Hoe wordt die bepaald?

Spuitkurk is een gevelbekleding met vele voordelen. Het is heel decoratief, je hebt op esthetisch vlak heel veel mogelijkheden, en het heeft ook een isolerend vermogen.

Maar hoeveel kost het om je gevel te laten bekleden met spuitkurk? In dit artikel vind je enkele richtprijzen.

In dit artikel:

Wat is spuitkurk?

spuitkurk © Shutterstock - Spuitkurk wordt op de gevel gespoten met een speciaal pistool. Dit gaat heel vlot, wat een gunstige invloed heeft op de prijs

Spuitkurk is een gevelbekleding op basis van kurkgranulaten met een acrylaathars als bindmiddel. Het is een soort gevelbekleding dat heel mooi en strak oogt. Bovendien kan je het uitzicht van een gevel in spuitkurk sterk beïnvloeden, bijvoorbeeld op basis van kleuren en korrelgroottes.

Zoals de naam al aangeeft, wordt spuitkurk op de gevel gespoten. Het aanbrengen van de gevelbekleding verloopt dus heel vlot, wat ook een gunstige invloed heeft op de prijs.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Je gevel laten bekleden met spuitkurk? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een gevelwerker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwde of herstelde gevel!

Benieuwd naar het tarief van een professionele gevelwerker?

Vergelijk prijzen van spuitkurk specialisten in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met spuitkurk kies je voor een ecologische gevelbekleding, met heel veel esthetische mogelijkheden. Laat de spuitkurk wel steeds aanbrengen door een ervaren vakman. Vraag hier gratis offertes aan, en vergelijk!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
spuitkurk specialisten

aanvraag starten


spuitkurk Spuitkurk is een heel decoratieve en milieuvriendelijke gevelbekleding met een vochtafstotende en isolerende werking

Waarom kiezen voor spuitkurk?

Spuitkurk heeft, naast een aantrekkelijke prijs, ook nog een aantal andere mooie voordelen.

spuitkurk De vele voordelen maken van spuitkurk een heel interessante gevelbekleding

+ Spuitkurk is een gevelbekleding met zeer goede thermisch isolerende eigenschappen. Gespoten kurk werkt warmtebufferend, wat betekent dat het een goede warmteopslagcapaciteit heeft. Hierdoor zal het binnenin de woning langer warm blijven in de winter, en langer koel in de zomer. Het thermisch isolerend vermogen van spuitkurk mag je echter niet vergelijken met die van volwaardige gevelisolatie.

+ Naast thermisch isolerend is spuitkurk ook akoestisch isolerend. Deze eigenschap kan interessant zijn wanneer je langs een drukke baan woont. Dankzij deze eigenschap heb je binnenin de woning minder last van omgevingsgeluiden.

+ Met spuitkurk heb je een heleboel decoratieve mogelijkheden. Zo is gespoten kurk te verkrijgen in verschillende kleuren en korrelgroottes. Gespoten kurk met kleine korrels zal zorgen voor een strakke en moderne look. Kies je voor grotere korrels, dan zal je gevel een eerder ruwere afwerking hebben.

+ Spuitkurk is een dampopen gevelbekleding, maar tegelijk toch vochtwerend. Dit wil zeggen dat neerslag van buitenaf de muren niet kan binnendringen, maar dat vochtige lucht van binnenuit wel de woning kan ontsnappen. Hierdoor vermindert de kans op condensproblemen in de woning.

+ Spuitkurk kan op verschillende ondergronden worden aangebracht. Zo is het mogelijk om spuitkurk aan te brengen op hout, baksteen, kunststof of beton.

+ Gespoten kurk is een milieuvriendelijk product. Het is gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen, en dus ook helemaal niet schadelijk voor de gezondheid.

spuitkurk Spuitkurk is een heel decoratieve en milieuvriendelijke gevelbekleding met een vochtafstotende en isolerende werking

Wat is de prijs van spuitkurk?

kurk spuiten Spuitkurk wordt op de gevel gespoten met een speciaal pistool. Dit gaat heel vlot, wat een gunstige invloed heeft op de prijs

Spuitkurk is dus heel makkelijk en snel aan te brengen op de gevel. Maar wat betekent dit juist voor de prijs?

Wel, de prijs voor het aanbrengen van spuitkurk hangt af van verschillende factoren. Uiteraard speelt de oppervlakte van je gevel een rol. Vandaar dat vaak wordt gewerkt met een prijs per vierkante meter.

Maar ook andere factoren spelen een rol in de prijsbepaling. Zo wordt spuitkurk doorgaans in meerdere lagen aangebracht. Vaak worden er twee lagen spuitkurk op de gevel aangebracht. Indien er meerdere lagen moeten worden aangebracht, dan zal dit uiteraard de prijs verhogen.

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat spuitkurk enkel kan worden aangebracht op een gevel die perfect in orde is. Dat betekent dat een gevel geen vochtproblemen mag hebben, en dat bv. loszittende voegen hersteld moeten worden. Indien de gevel niet perfect in orde is, dan moeten er vooraf dus herstellingswerken worden uitgevoerd. Dit heeft uiteraard een negatieve invloed op de totaalprijs.

Opdat de gespoten kurk zich goed zou kunnen hechten op de gevel, is het aan te raden om de gevel op voorhand goed te reinigen. Ook de gevelreiniging brengt extra kosten met zich mee. De kostprijs zal voornamelijk afhangen van de mate van vervuiling.

Hieronder vind je enkele richtprijzen voor het reinigen en herstellen van gevels.

WerkzaamhedenPrijs per m²
Gevel reinigen5 à 10 euro
Gevel voegen en reinigen20 à 25 euro
Gevel renoveren, voegen en reinigen25 à 30

De prijs van spuitkurk zal over het algemeen schommelen tussen de 60 en de 80 euro per m². De exacte prijs zal variëren al naargelang de specialist, en ook al naargelang het feit of extra onkosten worden aangerekend. Denk hier bijvoorbeeld aan kilometervergoeding.

Ook varieert de prijs op basis van de ondergrond waarop je de spuitkurk wenst aan te brengen. Zo kan je de spuitkurk rechtsreeks op een steenstructuur aanbrengen. Maar het is ook mogelijk om eerst een uitvlakkingslaag aan te brengen. Dit verhoogt uiteraard de prijs.

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kan je meteen ook gevelisolatie laten plaatsen. Uiteraard zal ook dit de prijs verhogen.

OndergrondPrijs per m²
Spuitkurk op steenstructuur60 à 80 euro
Spuitkurk op uitvlakkingslaag90 à 110 euro
Spuitkurk op uitvlakkingslaag met isolatie130 à 150 euro

Kan je een premie krijgen voor spuitkurk?

Eerder in dit artikel gaven we al aan dat spuitkurk een isolerende werking heeft. Je zou je dan ook kunnen afvragen of je een premie kan krijgen voor het aanbrengen van spuitkurk op de gevel.

Helaas is het niet mogelijk om premies te verkrijgen voor het behandelen van je gevel met spuitkurk. Gespoten kurk mag dan wel een isolerende werking hebben, het isolerend vermogen van spuitkurk is te laag om in aanmerking te komen voor premies. Wil je toch premies kunnen ontvangen, dan moet je spuitkurk dus steeds combineren met volwaardige gevelisolatie. Let er in dit geval wel op dat je aan de vereiste Rd-waarde komt.

Gratis offertes voor het aanbrengen van spuitkurk

Afhankelijk van wat je precies wenst uit te voeren, kan de prijs voor het aanbrengen van spuitkurk dus soms hoog oplopen. Eén van de manieren om de prijs toch te drukken, is om offertes aan te vragen bij verschillende specialisten, en hun prijzen te vergelijken. Door offertes te vergelijken kan je soms tot wel honderden euro's besparen op de totaalprijs. Start je aanvraag via onderstaand formulier.

Alle offertes zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.


spuitkurk specialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Prijzen van spuitkurk: het complete overzicht
Kiezen voor spuitkurk of crepi?
Gratis offertes voor spuitkurk